Безплатна доставка за поръчки над 100лв.

Безплатна първоначална консултация.

За Нас

Best Care

Ние от BestCare вярваме, че грижата, която полагаме днес за себе си е инвестиция в бъдещето – в нашето здраве и добро самочувствие. Мисията ни е да подбираме не само най-добрите продукти за грижа за кожата, за косата и тялото, но и такива, които ни носят красота, баланс и здраве отвътре.

Решихме да поставим началото с K-Care- корейска козметика.

Защо корейските продукти са все по-популярни в световен мащаб?

От съставките в продуктите, до формулите, опаковките, подхода и дори предназначението им, корейската философия грижа за кожата се различава от западната по много начини.

Грижа за кожата вместо грим

Докато западната козметика е склонна да се фокусира върху използването на грим и техники за нанасяне, с които да прикрие недостатъците, корейската философия е, че красотата започва със страхотна кожа. Корейските продукти се фокусират върху грижата за кожата, за да коригират всички основни проблеми, вместо да ги прикриват.

Многостъпкова рутина с наслагване

Корейската грижа за кожата се фокусира върху успокояване и подхранване на кожата, като гарантира високо ниво на хидратация. Докато западната грижа за кожата се фокусира върху ексфолирането, за да разкрие нова кожа, корейската грижа за кожата е свързана с връщането на хранителни вещества обратно в кожата. Корейската грижа за кожата възприема по-нежен подход, с по-малко фокус върху ексфолианти, ретиноли и силни киселини.

Всеки продукт в корейската рутина за красота служи за определена цел. Предназначен е за нежно нанасяне с потупване, потупване или масажиране в кожата.

SPF

Корейците приемат UV защитата много сериозно. От тяхното религиозно използване на слънцезащитен крем и покриване, когато са на открито, до носене на чадъри, за да се предпазят от слънцето, корейците високо ценят светлата кожа. Това е историческо предпочитание, което отразява разликите между класите. Докато по-бедните жени в миналото работели на открито, богатите можели да избягват работа и да стоят на закрито, избягвайки тен.

Дълбока хидратация

Корейците са обсебени от хидратацията. Те имат за цел да направят кожата да изглежда „chok chok“ (което в свободен превод означава подскачаща и мека). Това има и практическа цел – когато кожата е правилно хидратирана, бръчките и фините линии изглеждат по-малко видими. Това е и причината да има толкова много слоеве от хидратиращи продукти в корейската рутина за красота- тонер, есенция, серум.

Двойно почистване

Корейците вярват в почистването в две стъпки вечер– първа стъпка почистващ продукт на маслена основа, който е предназначен да премахне дневния грим и слънце защита. Следва почистващ почистващ продукт на водна основа с пяна, който е предназначен да премахне всички остатъци от замърсявания.

Съставки и формули

Корейската грижа за кожата се фокусира върху използването на иновативни и оригинални съставки и техники, така че новите продукти да се открояват сред морето от конкуренция. В западната козметика често висок процент от състава на даден продукт е вода, буквално понякога плащаме за бурканче със съдържание 80-90% вода. В корейската козметика водата обикновено се заменя със зелен чай, оризова вода, флорални води, камбуча и тн. Последните тенденции включват муцин от охлюви, екстракт от дрожди, пчелна отрова, женшен, ферментирали съставки, Центела азиатика, прополив и лотос.

Цена

Корейските продукти са значително по-достъпни от техните западни аналози, тъй като производствените разходи в Корея са по-ниски.

Обсебените от красотата корейци винаги са нащрек за следващото „голямо нещо“ в грижата за кожата. За да останат конкурентоспособни, повечето марки поддържат маркетинговите си разходи ниски, а продуктите – на конкурентни цени. 

ИНОВАЦИИ

Иновациите са ключови за корейските марки за красота, тъй като има хиляди компании, които се конкурират една с друга.

Твърди се, че Корея е с 10 години пред западната технология за грижа за кожата. Има много причини за това, но основната е, че има по-малко бюрокрация, когато става въпрос за предлагане на нова грижа за кожата на пазара и улеснена процедура по изследвания и лабораторни анализи. Това доведе до въвеждането на нови съставки като пчелна отрова и муцин от охлюви.

Последвайте ни:
TOP
Количка 0